Loading...

Je wilt je inschrijven voor de Rift Valley Marathon Experience. Een enorme uitdaging! Maar voor de marathonuitdaging doe je het niet alleen. Naast de bijzondere ervaring die je gaat opdoen met deze marathon, help je ook jonge vrouwen en geef je ze een kans op goed onderwijs en daarmee een toekomst. We begrijpen dat je 5.000 euro niet ‘eventjes’ bij elkaar haalt. Zie het als een tweede uitdaging: je bouwt je trainingen steeds verder op én je komst steeds dichterbij je streefbedrag. Onze ervaring is dat het vaak sneller gaat dan je in eerste instantie denkt. Om je op weg te helpen, geven we je alvast een aantal tips.

  1. Informeer de mensen om je heen

Zorg ervoor dat je in één keer goed van start gaat. Daarbij is het belangrijk dat je een goed verhaal hebt. Vertel over wat voor een bijzondere marathon je gaat lopen om Keniaanse meiden naar school te helpen. Dat stelt de potentiële donateurs in staat om zich in jouw positie te verplaatsen. Op die manier zullen ze de actie sneller steunen.

Vertel iedereen die je kent over wat je gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan (sport)verenigingen, school, werk, familie en vrienden. Hou een praatje op je vereniging en maak een flyer waarin je nog een keer kort uitlegt wat je gaat doen (met een paar leuke foto’s) en vraag of je die mag ophangen. Elke donateur is er weer één.

  1. Social media

Zodra je de actie online hebt gezet, deel dit dan met zoveel mogelijk mensen. Stuur via social media je hele netwerk een bericht (met link naar de donatiepagina) en vraag ze of zij jouw berichten ook weer willen delen. Hou je contacten op social media op de hoogte door regelmatig wat te posten over bijvoorbeeld de trainingen of over hoeveel er al aan donaties is binnengekomen.

  1. Rommelmarkt

De meeste mensen hebben een garage vol spullen waar ze maar al te graag van af willen. Vraag hen deze aan een rommelmarkt te schenken waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.

  1. Flessenbonnen inzamelen

Een hele makkelijke: vraag bij de supermarkten of je een poster met donatiebox bij het flesseninleverpunt mag ophangen voor het doel. Sommige supermarkten (zoals de Albert Heijn) hebben al een donatiebox hangen. Hier hoef je dus alleen te vragen of je je poster er bij mag hangen. Wees echter op tijd met aanvragen, want hier wordt veel gebruik van gemaakt.

  1. Doe zelf de eerste donatie

Ervaring leert dat donateurs zich vaak laten leiden door eerdere donaties. Het bedrag van jouw donatie kan dan een inspiratie zijn voor de donateurs.

  1. Hou iedereen op de hoogte

Zorg voor updates. Dat is belangrijk voor het succes van je actie. Stuur iedereen die je hebt benaderd regelmatig een bericht over de voortgang van de actie. Zo hou je iedereen betrokken en heb je kans dat je mensen die nog twijfelden over de streep krijgt om een donatie te doen.

  1. Breng het resultaat in beeld

Vergeet niet om na afloop van de sponsoractie het resultaat in beeld te brengen bij alle donateurs. Die kunnen dan zien dat hun donatie goed terecht is gekomen.

Heb je hulp nodig bij het ophalen van het sponsorgeld? Stuur ons dan een berichtje, we helpen je graag.

2019-09-25T08:22:47+00:00