Loading...
Ritsert Haitsma2019-12-20T08:49:35+00:00

RITSERT HAITSMA

Even voorstellen: ik ben Ritsert Haitsma, geboren 8 november 1960 in Den Haag. Vlak voor mijn 19de ben ik gaan studeren en wonen in Amsterdam aan de VU, eerst economie en daarna rechten. In 1988 ben ik afgestudeerd en gaan werken als sociaal advocaat in Alkmaar. De nadruk lag op vluchtelingen-en vreemdelingenrecht. Daarna heb ik als advocaat gewerkt in Almere bij het Bureau voor rechtshulp en vervolgens als sociaal advocaat in Amsterdam. Vanaf 2010 werk ik in Utrecht als advocaat en later als jurist bij een kleine onderwijsvakbond, de Algemene Vereniging Schoolleiders. Ik heb twee kinderen. In 2018 ben ik na 39 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, gaan wonen in Den Haag.

In de zomer van 1981 ben ik twee maanden in West-Afrika geweest. Ik heb daar mijn oudere broer opgezocht die voor de Stichting Nederlandse Vrijwilligers als econoom werkte in Ivoorkust voor katoen coöperaties. Ik heb toen gezien wat er bereikt kan worden met hulp. Het was de taak van mijn broer de coöperaties zelfredzaam te maken wat in veel gevallen lukte. Dit was mijn eerste en enige kennismaking met Afrika die smaakt naar meer.

In mijn huidige werk sta ik directeuren van scholen bij die een arbeidsconflict hebben met hun werkgevers. Dat levert een mooie link op naar scholen in Kenia. Ik heb de informatie op de site gelezen en gezien wat er dankzij Unicef en de Lornah Kiplagat Foundation wordt bereikt op scholen in Kenia. Ik ben er van overtuigd dat het ingezamelde geld heel goed besteed wordt en dat er geen geld blijft hangen aan de spreekwoordelijke strijkstok. In het basisonderwijs wordt het fundament gelegd voor het verdere leven van mensen en daarmee voor de toekomst van een land. Verbetering van het basisonderwijs door een betere hygiëne en door schoon water is een van de belangrijke voorwaarden voor verbetering van het levenspeil in het land. Indien ik daaraan een bescheiden bijdrage kan leveren via een gesponsorde deelname aan de Rift Valley Marathon, lijkt met dat fantastisch.

Ik heb twee maal deelgenomen aan de marathon van Amsterdam en één maal aan de marathon van New York. Die laatste vond ik de meest bijzondere maar ik weet zeker dat na 24 april 2020 dat zal zijn veranderd! Ik zie erg uit naar de week verblijf in april 2020 in Kenia, de marathon zelf en het bezoek aan een school om te zien waar het geld aan besteed wordt. Ik hoop dat veel mensen in Nederland op wie ik een beroep zal doen hun bijdrage willen leveren aan dit mooie project.

Doel €5000,- 5%
Kies je bedrag en doneer!

Donateurs

Anoniem€100,00
Heel veel succes met de Rift Valley Marathon!